Hoe ga je om met stress?

Wanneer je teveel stress ervaart, ben je misschien geneigd om negatief te denken, veel te gaan piekeren en malen of om steeds harder te gaan werken. Echter is dit geen effectieve manier. Je zal hierdoor alleen maar meer stress ervaren.

Invloed op gedachtes

Het is daarom erg belangrijk om heel bewust je rust weer terug te zoeken. Zorg dat je invloed krijgt op jouw gedachtes en dat je negatieve, niet effectieve gedachtes om leert buigen naar positieve, helpende gedachtes.

Niet harder maar slimmer werken

Ook is het belangrijk dat je niet harder gaat werken, maar meer structuur en focus aan gaat brengen in je leven. Je zal keuzes moeten gaan maken en prioriteiten moeten stellen. Wat moet jij echt zelf doen en wat kan jij eventueel schrappen of uit handen geven? En zijn er misschien dingen die ook op een later moment kunnen als het weer even wat rustiger is?

De oorzaak van stress ontdekken

Naast de bovenste 2 dingen is het ook heel erg belangrijk om te ontdekken waardoor jij stress ervaart. Ligt de oorzaak van jouw stress in jouw werk? Of misschien meer in jouw karakter? Ben jij bijvoorbeeld erg perfectionistisch, heb jij last van faalangst of voel jij je overal verantwoordelijk voor? Pas als jij weet waar bij jou de oorzaak ligt, kan je hier ook echt iets aan gaan doen.

Wil jij weten wat jij nog meer kan doen om stress te verminderen? Download danĀ hier het ebook Stress de Baas met 10 tips tegen stress