Faalangst Coaching en Begeleiding

Voor jongeren en volwassenen

Faalangst begeleiding

Faalangst is letterlijk “de angst om te falen”. Het kan zich op heel veel verschillende manieren uitten. Zo kan je last hebben van black-outs of veel spanning bij toetsen, presentaties en examens, maar ook een negatief zelfbeeld, sociale angst, motorische onhandigheid of onzekerheid kan een uiting zijn van faalangst. En ook bij perfectionisme of uitstelgedrag speelt het hebben van angst om te falen vaak een rol.

Faalangst kan op alle vlakken in je leven tot uiting komen. Bijvoorbeeld op school of op de werkvloer, tijdens het starten van je eigen onderneming, bij het opvoeden van je kinderen, bij het aangaan van sociale relaties en ga zo maar door. Ook is het voor iedereen verschillend hoeveel impact het op je leven heeft. Bij sommige mensen speelt het enkel op in hele specifieke situaties en bij andere mensen beheerst de angst het hele leven. De overeenkomst is dat iedereen met faalangst zich in bepaalde situaties belemmerd  voelt door angst en spanning.

Faalangst bij kinderen, jongeren en volwassenen

Hoewel we bij faalangst snel denken aan kinderen, komt faalangst ook geregeld voor bij jongeren en volwassenen. De prestatiedruk is tegenwoordig erg hoog en Social media verhoogt deze druk vaak nog meer. Ook hebben we tegenwoordig veel vaker een stressvol leven en stress verergert de invloed van faalangst. Omdat faalangst op zijn beurt weer zorgt voor extra stress, ontstaat hierdoor een negatieve spiraal. Wanneer je hier niets aan doet, zal faalangst een steeds grotere rol gaan spelen.

Hulp bij het overwinnen van faalangst

Gelukkig kan er veel gedaan worden aan faalangst. Ik kan jou of je kind helpen om uit de negatieve spiraal te komen én te zorgen dat faalangst niet langer de belemmerende factor is. Als we deze belemmering weghalen is er ruimte voor groei en ontwikkeling.

Ook zal je waarschijnlijk minder stress gaan ervaren én zal je zelfvertrouwen groeien. Faalangst is niet langer de baas over jouw leven en je hoeft jezelf niet langer klein te houden.

Mag ik jou helpen om deze stap te zetten?

blok persoonlijke coaching stress faalangst

Faalangst bij jongeren

Jongeren met faalangst kunnen het behoorlijk lastig krijgen. Niet alleen tijdens toetsen, maar ook op sociaal vlak en bij het maken van bijvoorbeeld een studiekeuze. Lees hier meer over Faalangstbegeleiding voor Jongeren.

blok faalangst bij ondernemers

Faalangst bij volwassenen

Veel volwassenen voelen zich beperkt door faalangst. In het werk, bij het solliciteren, bij het opvoeden van de kids, maar ook in het sociale leven. Vergroot nu je zelfvertrouwen met 1-op-1 coaching!