Wat zeggen anderen over mijn begeleiding

Reviews en recensies

Wat zeggen anderen

Ik heb veel geleerd over mijn eigen handelen. Myrte heeft mij een goed beeld gegeven van mijn denkpatroon en de verwerking van prikkels. Zij heeft mij geleerd over hoogsensitiviteit en hoe daarmee om te gaan. Ik begrijp nu beter dat ik op sommige momenten teveel prikkels had en soms nog heb, waardoor ik overprikkeld raakte / raak. Ik weet nu beter hoe hiermee om te gaan en probeer te voorkomen dat ik overprikkeld raak. In de sessies was er een fijne, vertrouwelijke sfeer. Hierdoor voelde ik me vrij om mijn gedachten en gevoelens te delen. Dank voor alle hulp de afgelopen periode. Ik heb er veel aan gehad!

– Mieke

Bij de kennismaking bleek al snel dat er een klik is tussen Myrte en mij, en dat ik met mijn vragen op de juiste plaats was. Inmiddels herken ik door de coaching mijn eigen gedragingen die in het verleden struikelblokken hebben opgeleverd. Verder kan ik inmiddels met mijn eigen doen en laten mijn energie sturen. Vóór het traject stond ik voor enkele grote momenten in mijn loopbaan, inmiddels zijn die volledig succesvol afgerond. De coaching heeft mij de rust en zelfverzekerdheid gebracht die ik nodig was om deze momenten succesvol af te kunnen ronden!

– Tim

Sinds vorig jaar ben ik me bewust van mijn hoogsensitiviteit. Hoewel dat niet de insteek van mijn hulpvraag was (want ik dacht aan faalangst), kwam ik er al wel snel achter dat er een verband was met mijn hulpvraag. Myrte heeft mij enorm geholpen in het (her)ontdekken van mijzelf. Ik accepteer en herken het als ik overprikkeld raak en weet daar in mijn leven steeds beter rekening mee te houden. Daardoor straal ik weer!

– Linda

Toen ik vastliep kwam ik bij Myrte terecht.

Zij heeft mij doen inzien dat je de belemmeringen om kan zetten in je kracht. En toen heb ik mogen ervaren dat de rust weer terugkeert, omdat je beter om kan gaan met verschillende situaties.

– Laila

Voordat ik bij Myrte kwam waren er veel dingen die me dwars zaten, maar ik kon er eigenlijk niet echt achter komen wat dit precies was. Online ben ik op zoek gegaan naar iemand die me daarbij kon helpen en zo kwam ik als eerste bij Myrte uit. We maakten een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit duurde maar een half uur, maar toen ik daar weg kwam had ik meer dan de helft van die dingen die ik eerder niet eens kon benoemen al duidelijk voor me. Toen we er mee aan de slag gingen merkte ik dat ik me steeds zekerder gingen voelen. Ik leerde om in mijn kracht te staan en dit uit te dragen. Elke keer zag ik er naar uit om nieuwe dingen te bespreken en nog meer over mezelf te ontdekken. Myrte stelt hele goede, gerichte vragen, ze voelt dingen aan en stelt je op een hele fijne manier gerust zodat je je verhaal kunt doen zonder je ergens voor te schamen. Ze heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en dacht heel erg met me mee. Ik ben haar zo dankbaar, nogmaals bedankt voor alles!

– Dilia

Het coachtraject heb ik bij Myrte als heel prettig ervaren. Het bijzondere vind ik dat ogenschijnlijk kleine aanpassingen/bewustwordingen zulke grote veranderen te weeg kunnen brengen. Ik heb altijd al het idee gehad dat ik anders was, een beetje een vreemde eend in de bijt. Door mijn gevoeligheid had ik heel erg het idee dat ik vreemd was, anders was en deed ik heel erg mijn best omdat te doen wat hoorde, om er bij te horen en  de ‘boel’ niet te verstoren. Wat ik (achteraf gezien) wel al door had is dat mijn denk proces anders was… Doordat dit anders was dan mensen in mijn omgeving en door de reacties om me heen ben ik dit gaan labelen als fout. Ik kreeg ook vaak te horen dat ik onzeker was. Toch voel dit voor mij niet zo. Maar als je dit maar vaak genoeg hoort ga je toch denken ben ik dan zo onzeker. Wat ik nu weet is dat ik situaties anders bekijk, het hele plaatje compleet wil hebben. Ik zaken bedachtzamer bekijk.  Maar als je niet snel genoeg reageert of niet direct keuzes maakt wordt dit maar al te vaak betiteld als terughoudend of onzeker. Bij de coachsessies van Myrte kwam dit al snel aan het licht. Ze heeft laten inzien dat wat ik voel oke is. Mijn gevoel is mijn gevoel en dat is nooit verkeerd. Daar waar ik voor heen toch vaak een stap harder deed om mee te komen, merk ik dat het me nu veel meer oplevert wanneer ik een stapje terug doe, even afrem , de situatie nog een keer rustig bekijk en goed voel. Eigenlijk merk ik dat het antwoord er dan al is, door alleen maar te voelen.

– Cindy

Ik ben super tevreden over de trainingen. Het heeft mij als persoon heel veel geholpen. De resultaten zijn goed terug te zien in de hierdoor behaalde examens. Het was een fijne samenwerking, nogmaals bedankt hiervoor!

– Jarno

Toen ik de eerste keer bij Myrte kwam binnenlopen en mijn verhaal had verteld, voelde het gelijk vertrouwd, omdat ze me heel goed leek te begrijpen. Dat was heel fijn, waardoor ik me snel op mijn gemak voelde. Myrte heeft echt de tijd voor mij genomen. De dingen waar ik zo nu en dan tegenaan loop, maakte zij een stukje makkelijker. Waardoor ik bepaalde dingen van mezelf ging accepteren en ik het niet langer meer als een valkuil zag maar dat het ook iets moois kan zijn. Ze heeft mij heel veel stapjes in de goede richting gegeven.

– Emma

Myrte is een fijn persoon in omgang. Rustig en meelevend. Ze kan goed luisteren en weet goed inzichten te geven in hoe ik ben als persoon. Hierdoor begreep ik mezelf steeds beter en wist ik haar metaforen, die ze gebruikt in haar sessies, om te zetten in de praktijk. Ik ben blij dat Myrte op mijn pad is gekomen. Tevens gaat ze erg professioneel om in haar werk. Ik heb het als zeer prettig ervaren

– Jolien

Het coaching traject met Myrte heb ik als heel prettig ervaren. Ze heeft mij geholpen om inzicht te krijgen in wie ik ben en hoe ik op situaties reageer, en waarom. Ze stelt de juiste vragen op de juiste momenten waardoor ik mijzelf en situaties op een andere manier kon gaan bekijken. Ik heb nu meer inzicht in mijn kwaliteiten en hoe ik deze kan gebruiken. Door de link te leggen met de praktijk, door middel van oefeningen die ik door kon zetten in mijn dagelijks leven, kreeg ik het duwtje in de rug om deze kwaliteiten te leren benutten. De oefeningen waren klein en haalbaar, waardoor ik geen druk ervaarde.
Al met al heeft dit traject mij meer rust en vertrouwen gegeven en daar wil ik Myrte graag voor bedanken.

– Julia

Myrte heeft mij geleerd om mijzelf beter te leren kennen. Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe, wat voor iemand ben ik in mijn werk? Het heeft mij zelfbewuster en daarmee ook zelfverzekerder gemaakt. Ik ben me veel bewuster geworden van mijn eigen kwaliteiten. Daarnaast hebben we ook besproken wat mijn valkuilen zijn en hele praktische en haalbare dingen bedacht die ik kan doen om vermoeidheid en overprikkeling te voorkomen of te verminderen. Ook al had ik zelf al heel veel over de onderwerpen nagedacht die in onze gesprekken aan de orde kwamen, Myrte wist toch steeds weer een vraag te stellen waardoor ik dacht: ‘O ja, ik kan dit ook vanaf een hele andere kant bekijken!’.

– Irene

Ik heb mij halverwege Maart aangemeld bij Myrte. Ik ben al jaren bekend met hoogsensitiviteit maar ik kon in sommige situaties niet altijd mijn balans vinden. Door middel van hele prettige en verhelderende (online) coachgesprekken met Myrte heb ik geleerd om meer zelfvertrouwen te krijgen en HSP nog meer als een kracht te zien. Myrte heeft me laten inzien dat ik er wel daadwerkelijk mag zijn, dat mijn kwaliteiten op bijvoorbeeld de werkvloer zeker van grote meerwaarde zijn. Stappen mogen ook ‘kleine’ stapjes zijn.. Myrte heeft me veel handvatten en tips & tricks meegegeven waar ik mee verder kan. En wat tevens heel fijn is, is dat je na iedere sessie een verslag met daarin een samenvatting krijgt toegestuurd. Handig om er zo nu en dan eens bij te pakken.

– Maartje

Na aan een nieuwe uitdaging te zijn begonnen kreeg ik (weer) last van mijn onzekerheid en faalangst.
Voor mij reden om hier hulp bij te zoeken en zodoende heb ik een aantal gesprekken met Myrte gehad. Tijdens de sessies werd me af en toe de spiegel voorgehouden maar waren er soms ook eyeopeners. Ik heb veel baat gehad bij de (soms kleine) tips en aanpassingen die ik van Myrte kreeg.
Myrte, bedankt voor de fijne gesprekken en aangereikte handvaten waar ik mee aan het werk kan (ook als ik weer even een terugval heb).

– Mariska

Na het lezen van een blog van Myrte dacht ik; ja! Dit is wat ik voel en waar ik wat mee wil doen. De afgelopen weken heeft ze mij heel wat tips en tools meegegeven. Dat ik nu wat sterker in m’n schoenen sta voelt goed. Ook het doen inzien dat een volle agenda voor mij niet prettig werkt. En je zelf kunt beslissen wat je belangrijk vindt en daar ook naar leeft. Al met al waren de sessies voor mij gewoon een hele fijne manier om eens goed naar mezelf/ m’n eigen leven te kijken. Dank je wel!!

– Silvia

Ik was op zoek naar een manier om te leren omgaan met mijn onzekerheid/faalangst.
Zo kwam ik bij Myrte terecht. Al na een paar gesprekken wist Myrte mij te vertellen wat ik heb, en waar ik aan zou moeten werken. Ze prikkelde me elk gesprek weer om naar mezelf te kijken en oplossingen te zoeken voor dingen waar ikzelf tegen aan liep.
Het waren elke keer erg fijne, nuttige gesprekken waar ik onwijs veel baat bij heb gehad. Ze luisterde goed, wist heel goed te reflecteren. Na een paar gesprekken merkte ik al aan mezelf dat er wat bij mij veranderde.
Ik ben onwijs blij en dankbaar met de hulp van Myrte.

– Linda

Ik heb enorm veel gehad aan het coachingstraject. Myrte wist altijd de juiste vragen te stellen, mijn eigen valkuilen en oplossingen concreet te maken en snel tot de kern te komen. Ook heb ik tijdens het traject ontdekt wat ik al die tijd al in mij had. Dankzij onze gesprekken heb ik handvatten gekregen die me helpen om nu en in de toekomst goed in mijn vel te blijven zitten.

– Noortje

Myrte heeft mij het vertrouwen gegeven dat de meeste antwoorden al in mijzelf zitten, je moet ze alleen nog zien. Myrte hielp mij op een rustige en erg fijne manier, stap voor stap deze antwoorden naar voren te laten komen. Zo ontstond inzicht en overzicht waar ik mee verder kon. Door oefeningen en handige handvaten die ik in het dagelijkse leven kan toepassen heb ik weer vertrouwen in mijzelf gekregen.

– Rozemarijn

Met een positief gevoel kijk ik terug op mijn traject bij Vivas Coaching. Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel en vond ik het fijn dat Myrte de tijd en aandacht voor mij nam.

We hebben uitgebreid mijn situatie besproken en de dingen waar ik tegen aan liep. Hierdoor werd ik mij bewust van mijn faalangst en heb ik geleerd hoe ik hiermee kan omgaan. De hulpmiddelen en handvatten heb ik gelijk kunnen toepassen in mijn privé en werksituatie. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en wil Myrte hiervoor hartelijk danken!

– Jan

Mijn gesprek met Myrte heb ik echt als cadeau ervaren. Ze voelt prima aan en koppelt terug wat ze waarneemt. Mijn zelf verworven aha-momenten waren iets om intens dankbaar voor te zijn 🙏Myrte kan samenvatten en tot de kern komen van wat er gezegd is  en geeft verheldering voor nieuw te ondernemen eigen stappen.

– Nathalie

Het coachingstraject met Myrte heb ik als erg prettig ervaren. Myrte heeft een vriendelijke, open houding en uit geen waardeoordeel in haar gesprekken. Hierdoor voel je je snel op je gemak zodat je alles kunt vertellen. Myrte luister goed naar de behoefte van de cliënt en laat deze zelf nadenken over de hulpvraag; ze vraagt op de juiste momenten goed door  en ‘pusht’ wanneer dat nodig is. Hierdoor zijn haar sessies heel effectief en heb ik snel resultaten geboekt.

– Mariska

Ik heb een faalangsttraject gevolgd bij Vivas coaching. Ik was door de faalangst vastgelopen met mijn opleiding. Met de hulp van Myrte is het gelukt mijn opleiding af te ronden en een eigen bedrijf te starten.

– Angelique

Ik ben heel blij met de hulp en omdat ik ook naast de gesprekken de online training heb gevolgd, gaf dat me dubbele handvatten om mijn gedachten gevoelens en stress te kunnen ombuigen naar positief denken en ontspanning. Grenzen trekken en inzicht krijgen was ons doel en dat is gelukt.

– Marrit

Heel lang heb ik gekampt met een heel erg laag zelfbeeld. Tijdens de gesprekken met Myrte moest ik bewust en kritisch naar mijzelf gaan kijken, naar mijn gedachten en handelingen en tot inzicht komen hoe ik bepaalde zaken zou kunnen gaan herkennen en vervolgens veranderen. Hierdoor heb ik mijzelf beter leren kennen. Naar aanleiding van de gesprekken heb ik oefeningen gekregen die heel eenvoudig in mijn privéleven uit voeren waren zodat wat ik geleerd had ook daadwerkelijk in de praktijk kon toepassen. Ik ben Myrte ontzettend dankbaar voor de kans die gekregen heb om mijzelf beter te leren kennen. Hierdoor ben ik al een heel stuk zelfverzekerder geworden en dat kan alleen nog maar beter worden.

– Sandra Perdok

– Sandra Perdok

Ik heb een ontzettend fijn gesprek gehad met Myrte. Ze straalt vertrouwen uit en nodigde me in een ongedwongen zetting uit tot een probleemoplossend gesprek. Duidelijke inzichten en vooral aanzetten tot nadenken zonder druk. Open en eerlijk gesprek waarmee ik weer verder kan.

– Zita

Als coach is het best spannend om (weer) zelf gecoacht te worden. Je kent jezelf als coach behoorlijk goed en je kent je kracht en valkuilen.
Myrte wist haar vinger precies op de juiste plek te leggen, waardoor de bekende “kwartjes”vielen. Ook wist ze feilloos mijn pijnpunten aan te raken waardoor er veel gebeurde en duidelijk werd. Ik kan VERDER!!
Ik voelde mij zeer op me gemak en veilig. Dank Myrte.

– Anita Westerhuis

Myrte heeft mij door een behoorlijke lastige periode heen getrokken. Vooral het feit dat zij mijzelf dingen heeft laten inzien. Spiegeltje spiegeltje aan de wand. Zeker de eerste sessies waren een confrontatie met mijzelf. Maar….ik ben inmiddels met de onder andere de hulp van Myrte weer met beide benen op de aarde geland. En 2017 wordt mijn jaar. Myrte dankjewel!

– Ellen WIllems

In mijn werk heb ik veel te maken met stressvolle deadlines en projecten die veel door elkaar heen lopen. Deze projecten vergden veel energie van mij en dat had zijn weerslag op mijn thuissituatie. Ik had heel erg de behoefte om even bij mezelf stil te staan. De intake was direct al heel erg vertrouwd, ik kreeg direct het gevoel dat Myrte mij begreep en heb echt heel veel gehad aan onze gesprekken. Thuis kon ik direct aan de slag met de dingen die ik heb geleerd en ik ben hierdoor veel sterker geworden. Ik denk vaak nog aan dingen die ik heb geleerd tijdens het coachingstraject en dat helpt me nog steeds om verder te komen. Ik kan nu veel beter met stressvolle gebeurtenissen op het werk omgaan en daardoor is de thuissituatie ook stukken beter geworden.

– Nienke Moes