Coaching bij Stress, Faalangst en Hooggevoeligheid

Individuele Coaching door Myrte

Terugval na een burn-out voorkomen

Wanneer je te maken krijgt met een burn-out, werk je toe naar het moment waarop je (volledig) hersteld bent. Maar op dat moment ben je er nog niet. De kans op een terugval of een herhaling van een burn-out blijft namelijk groot. Geregeld krijgen mensen een tweede, derde of zelfs een vierde keer te maken met een burn-out.

Dit heeft ermee te maken dat er in het hersteltraject bij een burn-out vaak onvoldoende aandacht is voor de dieperliggende oorzaken van stress. Door de rust verdwijnen geleidelijk de spanningsklachten wel, maar op het moment dat je dan weer aan het werk gaat en alle dagelijkse activiteiten weer oppakt, verval je weer in je oude patroon. De stress bouwt zich geleidelijk weer op en je krijgt weer meer stressklachten. Je gaat misschien aan jezelf twijfelen en gaat piekeren over de mogelijke oorzaken, waardoor je nog meer stress ervaart. En uiteindelijk bestaat de kans dat je opnieuw te maken krijgt met een burn-out.

Hoe beter jij jezelf, de dieperliggende oorzaken van jouw stress en jouw valkuilen kent, hoe groter de kans is dat jij jouw stress onder controle kan houden.

Coaching om een terugval na een burn-out te voorkomen

Door middel van coaching, kan ik je helpen om te herstellen van een burn-out, maar ook te voorkomen dat je opnieuw stressklachten krijgt. Ik werk hiervoor altijd met een stappenplan. In dit stappenplan werken we stap voor stap aan je herstel. Eerst gaan we ontdekken waardoor jij stress krijgt, vervolgens gaan we op zoek naar oplossingen hiervoor en stellen we een persoonlijk stress reductie plan (SRP) op. Daarna ga je deze oplossingen toepassen in je dagelijkse leven en maken we samen een plan om te voorkomen dat je opnieuw terugvalt in je oude patronen.

Meer informatie over de stappenprogramma’s.

Online cursus omgaan met stress

In de online cursus Vrij van Stress, leer jij in 3 stappen jouw stressfactoren en valkuilen kennen en leer je hoe jij jouw stress controleerbaar houdt. Je kan bij deze training kiezen voor zelfstudie, maar wil jij graag nog dieper ingaan op jouw persoonlijke situatie dan is de variant met persoonlijke begeleiding via mail, of de variant met coaching echt iets voor jou.

De cursus bestaat uit diverse filmpjes, interessante artikelen, korte en uitgebreide oefeningen en vragen en is volledig vanuit je eigen vertrouwde omgeving te volgen.

Online training Vrij van Stress voor bedrijven

Ook voor bedrijven is deze training zeer geschikt. U kunt de training inzetten om uitval door stress bij medewerkers te voorkomen, maar de training kan ook medewerkers ondersteunen die herstellen van een burn-out. Voor meer informatie, of een proefaccount, neem gerust contact op of vraag een gratis kennismakingsgesprek aan!