Wordt 2017 jouw jaar?

En toen zaten we in 2017. Een nieuw jaar met nieuwe kansen!

Als je nog even terugblikt op 2016. Hoe was dit jaar voor jou? Voelde je je ontspannen en heb je genoten van al het moois om je heen? Of is het jaar eigenlijk voorbijgevlogen en heb je weinig tijd gehad om stil te staan bij de dingen die echt belangrijk voor je zijn?

Stress en burn-out aan het orde van de dag

Tegenwoordig is druk zijn heel normaal. We vliegen van hot naar her, willen overal aan meedoen en rennen onszelf geregeld voorbij. Stress en burn-out zijn aan de orde van de dag. Het gevaar van altijd druk zijn is dat je geen tijd meer hebt om echt te genieten en plezier te maken.

En juist dat genieten van de kleine dingen en plezier maken, zorgen ervoor dat je het drukke leven vol kunt houden, zonder uiteindelijk burn-out te raken. Van hard werken is inderdaad niemand minder geworden, maar van nooit tijd voor jezelf en de dingen die je belangrijk vindt nemen wel.

Minder stress in 2017

Heb jij jezelf voorgenomen om in 2017 minder stress te ervaren? Wat een prachtig cadeau aan jezelf! Om dit daadwerkelijk te bereiken zal je echter wel stappen moeten ondernemen. Dit betekent niet dat je heel veel dingen moet laten, maar wel dat je dingen op een andere manier moet gaan doen. Want als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd kreeg, in dit geval stress en drukte in je hoofd.

Kleine aanpassingen in leefstijl

Ik heb zelf ervaren dat je door een aantal aanpassingen in je leefstijl en in je gedachten veel beter in je vel kan komen zitten en meer in balans kunt leven. Ontspanning, dat schoot er vaak bij in. Ik had altijd wel iets te doen en anders verzon ik wel iets. Ik leefde constant gehaast en deed niets met volle aandacht. Tot dit me uiteindelijk op ging breken en ik veel piekerde en weinig energie meer had. En toen besloot ik; “Dit ga ik voortaan anders doen”.

Maar waar te beginnen?

Dat vroeg ik mij op dat moment ook af. Er zijn zoveel manieren om minder stress te ervaren, maar wat werkt nu voor mij? Wat voor mij in ieder geval niet werkte was alles tegelijk te willen doen. Ik legde mezelf zoveel druk op om te ontspannen, meer te sporten, gezonder te eten en strak mijn grenzen aan te geven dat ik er nog meer stress van kreeg. En ik deed alles half, omdat mijn doelen niet haalbaar waren.

Loslaten

Controle en perfectionisme, dat waren voor mij 2 heel belangrijke dingen, het gaf me houvast. Ik wilde altijd alles goed doen en was bang om fouten te maken of om dingen los te laten. Maar juist door loslaten en minder perfectionistisch te zijn kreeg ik weer gevoel van controle. Hoe gek het ook klinkt.

Ik kon dichter bij mijzelf blijven en voelde mij veel meer in balans. Mijn gevoel had ik jarenlang opzijgezet en ik handelde vaak vanuit verstandige keuzes. Ik deed veel dingen op de automatische piloot en genoot niet echt van de dingen die ik deed. Door het toepassen van een aantal praktische tips leerde ik beter om te gaan met stressvolle situaties.

Gun jezelf meer balansVoorpagina eBook Stress de Baas

Inmiddels kan ik zeggen dat ik weer echt leef. Ik voel me vrij en geniet ontzettend van de kleine, maar o zo belangrijke dingen om mijn heen. En in 2017 wil ik nog meer mensen helpen om ook zo’n fantastisch cadeau aan zichzelf te geven! Ik ben ervan overtuigd dat een leven in balans voor iedereen is weggelegd!

Geef jezelf ook het beste cadeau wat je jezelf kan geven en gun jezelf een leven in balans en vrijheid. Start vandaag nog door mijn ebook “Stress de Baas -10 tips” te downloaden!

Myrte Duijndam Vivas Coaching

Gratis en vrijblijvende kennismaking

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Plaats een reactie