Welkom

Hallo allemaal,

Bij deze dan mijn eerste blog. De afgelopen maanden ben ik volop bezig geweest met het opzetten van VIVAS Coaching en Advies. Eerst het maken van een plan, vervolgens het maken van een huisstijl en website. Inmiddels begint alles een beetje vorm te krijgen en wordt het tijd om naar buiten te treden.

Ik heb op de website al een stukje over mezelf verteld, maar ik wil hier nog iets meer vertellen over wat mij op dit punt gebracht heeft.

Daarvoor beginnen we op 2 februari 1987, de dag dat ik voor het eerst het levenslicht zag. Ik ben geboren in Erica en was het eerste kindje. 3 jaar later kwam hier een broertje bij, nog 2 jaar later een tweede broertje en in 1996 kreeg ik er ook nog een zusje bij.
Ik ben opgegroeid in een heel normaal en liefdevol gezin. Mijn vader werkte fulltime, mijn moeder is sinds mijn geboorte gestopt met werken en was er dus bijna altijd.

Van jongs af aan ben ik gek met dieren. Ik was dan ook heel blij toen wij ons eerste hondje kregen, een maltezer leeuwtje. Ik wandelde altijd graag met hem. Buiten mijn school om was ik ook veel te vinden op de kinderboerderij. Ik hielp hier met het verzorgen van de dieren en heb menig lammetje met de fles grootgebracht. Ook reed ik graag op de pony’s.
Dat paardrijden, dat doe ik nog steeds, met heel veel plezier. Sinds 2013 ben ik in het bezit van mijn eigen paard.

Na mijn middelbare school ben ik gestart met de Opleiding tot Fysiotherapeut aan het Saxion in Enschede. In eerste instantie met de gedachte om dieren fysiotherapie erachteraan te gaan doen, maar omdat ik het werken met mensen zo leuk vond, is dat er nooit van gekomen. Vrij snel leerde ik mijn huidige man kennen. Hij studeerde commercieel technische bedrijfskunde aan het Saxion en is ook geboren in Erica. Grappig is dat wij elkaar halverwege hebben leren kennen. In de trein van Almelo naar Mariënberg.

Januari 2010 ben ik afgestudeerd en ik ben in diverse particuliere praktijken aan het werk gegaan. Ik heb daar veel verschillende mensen behandeld en veel cursussen gevolgd. In het begin wist ik nog niet zo goed welke doelgroep mij het meest lag, maar dit werd mij steeds duidelijker. Ik heb veel geduld, kan goed luisteren en ben erg zorgzaam. Deze dingen kon ik heel goed inzetten als ik te maken had met mensen met psychische klachten, ouderen en mensen met chronische aandoeningen. In vond het prettig om gedurende langere tijd met deze mensen te werken en ze zowel fysiek als mentaal sterker te maken.

In 2011 ben ik met mijn man getrouwd. Het was een prachtige dag met heel veel lieve mensen om mij heen.
Helaas gingen we daarna een moeilijke tijd tegemoet. Mijn man belande in een burn-out en onze relatie kwam flink onder druk te staan. Hij had veel lichamelijke en psychische klachten en wist niet meer waar hij moest beginnen om er weer uit te klimmen. Naast de psycholoog en fysiotherapeut die hem behandelden hebben wij veel intensieve gesprekken gehad. Hierdoor kreeg hij alles langzaamaan weer op de rit. Hij leerde heel veel over zichzelf en is er uiteindelijk veel sterker uitgekomen. Ik ontdekte in deze tijd, mede door de thuissituatie, maar ook door mijn werk, dat ik, door mijn brede en positieve kijk op dingen, mensen kan helpen meer inzicht in zichzelf te krijgen. Af en toe speelde de gedachte om dit meer professioneel op te gaan pakken, maar zo’n grote verandering is best eng. Ik schoof het nog even voor me uit.

2014 was ook een heel bijzonder jaar. In februari van dat jaar raakte ik na een aantal jaren wachten, zwanger. Ons geluk kon niet op. 6 november 2014 werd onze dochter geboren. Een prachtig gezond meisje. Op dat moment veranderde er ontzettend veel in mijn leven. Op momenten dat ik niet goed in mijn vel zat, merkte ik dit meteen aan het gedrag van mijn dochtertje. Ze spiegelde mij enorm.

In die tijd ging ik mij ook steeds meer afvragen of ik nog wel op mijn plek zat in mijn huidige werk. Uiteindelijk heb ik, na vele gesprekken met mensen in mijn omgeving en na contact te hebben gehad met een loopbaancoach de knoop doorgehakt. Ik heb me ingeschreven voor de opleiding tot Professional Coach bij het ICM en ben gestart met het opzetten van deze onderneming.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en heb ik ontzettend veel geleerd over mezelf, maar ook op het gebied van coachen. Tijd om echt aan de slag te gaan!

Myrte Duijndam Vivas Coaching

Gratis en vrijblijvende kennismaking

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.