Jij bent de regisseur van jouw leven!

Veel van mijn cliënten hebben het gevoel dat ze geen of te weinig invloed hebben op hun leven. Dat ze de grip kwijt zijn, geen regie meer hebben en dat ze geleefd worden door de mensen om zich heen. Ze zijn zichzelf ergens op de weg een beetje kwijt geraakt. Soms omdat ze zichzelf teveel weggecijferd hebben, soms omdat ze teveel rottigheid op hun pad kregen en soms omdat ze niet de juiste of helemaal geen keuzes gemaakt hebben.

Ze ervaren stress, voelen zich onzeker of hebben een negatief zelfbeeld. Ze zijn soms teleurgesteld in zichzelf omdat ze niet op het punt in hun leven staan waar ze graag zouden willen staan.

Herkenbaar?

Een aantal jaren geleden stond ik zelf ook op dit punt. Ik werkte toen nog als fysiotherapeut, was net moeder geworden van mijn eerste kindje en voelde mij niet blij met hoe mijn leven er op dat moment uitzag. Ik leefde vooral op de automatische piloot en was het vlammetje een beetje kwijt.

Mijn dromen waren steeds verder naar achteren geschoven en ik dacht dat ik ze nooit zou gaan halen. Het zou kunnen dat ik toen last had van een postnatale depressie of tegen een burn-out aanzat, maar dat doet er niet toe. Ik was niet echt gelukkig. Ook al werkte ik keihard, ik zag de resultaten niet meer en had aan het eind van de dag vaak niet die dingen gedaan die ik graag zou willen doen. Ik miste de regie.

De regie kwijt door Faalangst

Eén van de oorzaken van het mijzelf kwijtraken bleek achteraf mijn faalangst te zijn. Al vanaf jongs af aan ben ik erg perfectionistisch. Ook stelde ik hele hoge eisen aan mijzelf. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik last kreeg van faalangst. Ik had vaak het gevoel niet goed genoeg te zijn, voelde mij “anders” en had het gevoel dat ik er niet toe deed. Door de faalangst ging ik mijzelf steeds kleiner maken en durfde ik steeds minder goed buiten mijn comfortzone te treden. Mijn dromen leken steeds minder haalbaar.

Hooggevoeligheid onder controle

Ook ontdekte ik een aantal jaar geleden dat ik hooggevoelig ben. Hierdoor vielen veel dingen op zijn plek. Het goed aan kunnen voelen van mensen, snel doorhebben waar mensen behoefte aan hebben, gevoelig zijn voor sfeer, maar ook de vermoeidheid, de momenten dat ik het gevoel had dat ik mijzelf niet was en het feit dat ik snel overbelast was begreep ik beter.

En juist tijdens zo’n grote levensverandering als het voor het eerst moeder worden, lag deze overbelasting op de loer. Ik wilde alles blijven doen zoals voorheen, maar kreeg er een heleboel extra taken bij.

Ik ben vanaf toen heel veel over hooggevoeligheid gaan lezen en ontdekte dat ongeveer 20% van de bevolking deze karaktereigenschap bezit, maar dat veel mensen zich hier nog niet bewust van zijn. Ook leerde ik steeds beter om te voorkomen dat ik overprikkeld raakte en ontdekte ik vooral de voordelen van deze eigenschap. Geleidelijk ging ik weer wat beter in mijn vel zitten en leerde ik mijzelf te accepteren zoals ik ben.

Regisseur van mijn eigen leven

Hooggevoeligheid, stress, faalangst, allemaal dingen die mij belemmerden om mijn leven te leiden zoals ik dat graag zou willen. Ik dacht vaak in belemmeringen en pas toen ik in ging zien dat ik deze belemmeringen vooral zelf creëerde, veranderde er een hoop in mijn leven.

Ik ging zelf in de regisseursstoel zitten en bepaalde welke richting ik op wilde gaan. Eindelijk stond ik het mijzelf toe om weer te durven dromen en ook echt stappen te zetten om deze dromen waar te maken.

Eén van mijn dromen was het opzetten van een eigen coachpraktijk. Vanuit mijn werk als fysiotherapeut was ik al heel veel bezig met leefstijl, ontspanning en gezond leven. Door dit aan te vullen met een diploma als Professioneel Coach kon ik deze stap echt gaan zetten. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben 4 jaar geleden mijn eigen coachpraktijk op gaan zetten.

Praktijk voor persoonlijke coaching: VIVAS Coaching

VIVAS staat voor “Levend” en dit is ook mijn missie. Ik wil jou helpen om echt te gaan LEVEN. Niet langer geleefd worden, maar zelf de regie pakken en houden.

Dit betekent niet langer blijven denken in belemmeringen, maar deze belemmeringen oplossen en het beste in jezelf naar boven halen. Mijn doel is geslaagd als ik jou zie stralen en zie dat jij zelf de regie over jouw leven hebt!

Wil jij ook graag de regie over jouw leven terugpakken, vraag dan nu een gratis kennismakingsgesprek aan om te kijken wat ik voor je kan betekenen,

Myrte Duijndam Vivas Coaching

Gratis en vrijblijvende kennismaking

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Plaats een reactie