Even stilstaan en weer doorgaan

Misschien herken je het wel. Zoveel te doen en alles lijkt even belangrijk. Je bent met zoveel dingen bezig, dat je alles maar half doet en je krijgt geen voldaan gevoel meer van de dingen die je doet.

Mijn doelen

Toen ik voor mijzelf gestart ben, heb ik voor mezelf duidelijke doelen gesteld. De reden dat ik voor mijzelf gestart ben is dat ik graag dingen op mijn eigen manier wilde kunnen doen en de energie die ik erin stop er ook weer uit kan halen. Verder gaf het mij de mogelijkheid om flexibeler te zijn en meer kwalitatieve tijd voor mijn dochtertje te hebben. Deze vrijheid was (en is) voor mij heel belangrijk.

Mijn belangrijkste doel in mijn werk als coach is mensen die zich laten belemmeren door stress en faalangst te helpen de focus terug te vinden en meer uitgaan van hun mogelijkheden in plaats van zich tegen te laten houden door belemmeringen. Op privégebied is voor mij mijn gezin heel belangrijk. Ik weet dat ik pas een prettige moeder en partner kan zijn, wanneer ik goed voor mijzelf zorg. Dit betekent voor mij geregeld aan de slag met mijn paard, af en toe een momentje helemaal niets en verder een goede balans tussen de tijd en energie die ik besteed aan werk en privé.

Verlies van focus

Meestal lukt het mij om deze doelen voor ogen te houden, maar soms betrap ik mezelf er toch weer op dat ik focus verlies. Het is een patroon wat er zachtjesaan weer in sluipt. Steeds meer (voor mij) onbelangrijke dingen slurpen mijn tijd op en ik heb het gevoel dat ik achter mijzelf aanloop. Ik merk dan dat ik minder zin heb in sporten en me vermoeider ga voelen.

Even stilstaan en weer doorgaan

Voor mij is dit een belangrijk teken dat ik even de tijd moet nemen om alles op een rijtje te zetten. Tijd om even stil te staan, om vervolgens weer in volle kracht vooruit te gaan. Wat is nu echt belangrijk, waar doe ik dit allemaal voor. Ben ik nog op de goede weg, of ben ik van mijn pad afgedwaald? Welke dingen die ik doe dragen bij aan mijn doelen en welke dingen doe ik omdat ik ze op één of andere manier niet los kan laten? Dit zijn vragen die ik mijzelf op zo’n moment stel.

Zonde van de tijd?

Dit stilstaan lijkt soms zonde van de tijd. Wanneer ik druk ben, kan ik deze tijd ook gebruiken om nieuwe klanten te werven, of schoon te maken in huis. Toch neem ik er de tijd voor. Mijn ervaring is dat zo’n moment van stilstaan weer ruimte biedt om vooruit te gaan. De weg wordt weer vrijgemaakt en je kunt er weer helemaal voor gaan. Doordat je je doel weer helder hebt, kun je overbodige activiteiten schrappen en besteed je je tijd en energie weer veel effectiever. Doordat de dingen die je doet, bijdragen aan je uiteindelijke doel, leveren ze je veel meer energie op. Je doet niet alles half, maar je bent met je volle aandacht bezig met de dingen die je op dat moment doet. Het gevolg is weer een voldaan en ontspannen gevoel.

Sta jij weleens stil bij de dingen die je een voldaan gevoel geven? Of bij dingen die juist energie slurpen? Hoe kun jij zorgen voor meer balans hierin?

Myrte Duijndam Vivas Coaching

Gratis en vrijblijvende kennismaking

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Plaats een reactie